DipladeniaDipladenia je predivna penjačica, koja krasi vrt svojim cvjetovima od 5. od 10. mjeseca. Spremanjem preko zime biljku možemo sačuvati i za sljedeću godinu. Ova biljka voli toplinu i dosta sunca. Temperature ispod 10°C će uzrokovati slab rast posebno ako je biljka vani, nije tolerantna na hladnoću.

Može prezimiti u zaštićenom prostoru od hladnoće, uz prestanak cvatnje do proljeća i mogućnost odbacivanja lišća. Prije spremanja može se lagano obrezati, a u proljeće samo ukloniti suhe dijelove biljke.

Preko zime obratite pozornost na zalijevanje. Minimalno zalijevati da ne bi bila potpuno suha do proljeća, a zatim povećati zalijevanje za poticanje rasta ali ne smije biti previše mokra. Zalijevanje je važan dio uspjeha kod uzgoja ove biljke.

Gnojivo s produženim otpuštanjem može se staviti u zemlju i to bi trebalo biti dovoljno uz dodatak tekućeg gnojiva svakih 7 do 10 dana. Ako lišće pokazuje crne točke na gornjoj i donjoj strani, znači da biljci nedostaje hrane. Nedostatak hrane može uzrokovati požutjelo lišće i izostanak cvatnje.

Preporučuje se lonac veličine od 15 do 30 cm s nekom rešetkom kako bi se biljka mogla penjati. Dipladeniju je moguće posaditi i u viseće tegle.